Welkom bij het leukste filmorkest van Nederland

Door de jaren heen heeft Het Nederlands Filmorkest haar naam op de kaart gezet door unieke producties: chique avondconcerten, audiovisuele spektakels met filmbeelden, spetterende musicalconcerten en unieke samenwerkingen met Henk Poort en de Zandtovenaar!

Het Nederlands Filmorkest is een symfonieorkest dat in 1999 begon met strijkers, een pianist en een slagwerksectie. Sinds 2022 is het orkest gegroeid naar een volledige symfonische bezetting. En dat allemaal met enthousiaste gevorderde amateurs! Het orkest staat onder artistieke leiding van dirigent Sander Vredenborg.

Het repertoire van het orkest bestaat voornamelijk uit filmmuziek, aangevuld met musicalrepertoire, easy listening muziek en licht klassieke stukken. Daarnaast maakt het orkest ook graag uitstapjes naar andere muziekstijlen en werkt het orkest graag samen met andere muzikanten.

Elk jaar verzorgt het orkest 2 prachtige programma’s, maar daarnaast kan het orkest, of een deel ervan, worden ingehuurd voor allerlei gelegenheden. Het Nederlands Filmorkest heeft haar plaats verworven tussen de Nederlandse orkesten.

Speel je een instrument en hou je van filmmuziek? Neem dan vooral contact met ons op om mee te doen met één van onze open repetities!

 • 1999Oprichting

  Het Nederlands Filmorkest wordt opgericht als strijkersensemble door afgestudeerden die graag samen willen blijven spelen. Gerard Poot is dirigent.
 • 2010Nieuwe dirigent

  Het orkest staat vanaf 2010 onder leiding van Pieter van Nes.
 • 2014Nieuwe dirigent

  In de periode 2014-2015 is Peter Vinken de dirigent. In 2015 neemt Pieter van Nes het weer over.
 • 2019Huidige dirigent

  In 2019 neemt Sander Vredenborg het stokje over. Hij heeft tot op heden de artistieke leiding over het orkest.
 • 2022Volledig symfonisch

  Waar het orkest tot nu toe op projectbasis met extra (koper)blazers werkte, is het orkest sinds 2022 volledig symfonisch bezet.
 • 2024Lustrumjaar

  In 2024 viert het orkest haar 5e lustrum! Er zijn leuke activiteiten voor de leden en de concerten worden extra spectaculair.

Koninklijk Theater Tuschinski 100 jaar

Het Nederlands Filmorkest Speelde bij het 100-jarig jubileum van Het Koninklijk Theater Tuschinski. De avond was extra bijzonder, omdat het theater die avond Koninklijk werd! We stonden samen op het podium met De Zandtovenaar, Floor Janssen en Henk Poort, met onder andere thema's uit James Bond, Pirates of the Caribbean en Phantom of the Opera. Een memorabele avond op een bijzondere locatie!

Bioscoopconcert in Pathé Ede

In 2023 brachten we twee prachtige programma's in de grote bioscoopzaal van Pathé Ede. Eén groots en meeslepend, met filmmuziek van Danny Elfman en Hans Zimmer van onder andere Alice in Wonderland, Last Samurai, Pearl Harbor en Charlie and the Chocolate Factory. Ondersteund door indringende filmbeelden van de films.

De ander voor kinderen, met onder andere How to Train Your Dragon en De Kleine Zeemeermin. De Zandtovenaar maakte live de prachtigste kunstwerken op het grote doek.

 

Steun het NFO!


Vrienden zijn onmisbaar voor het orkest. Vrienden sponsoren ons voor een vast bedrag per jaar in ruil voor gereserveerde zitplaatsen. U kunt ons ook gratis ondersteunen via SponsorKliks!

SPONSOR GRATIS

Koopt u wel eens online? Vergeet dan niet om uw aankoop te doen via SponsorKliks. U betaalt hetzelfde en bij iedere aankoop doneert SponsorKliks een bijdrage aan het orkest. U sponsort dus gratis! 

EENMALIGE OF JAARLIJKSE BIJDRAGE

Draagt u het orkest een warm hart toe? Dan kunt u ook een eenmalige of terugkerende bijdrage sponsoren. Met uw bijdrage maakt u het mogelijk voor ons om jaarlijks de mooiste filmmuziek ten gehore te brengen voor jong en oud, door heel Nederland.